Teknolojik gelişmeleri yakından izleyen, gelişen teknolojinin yarattığı fırsatları ürün yeniliğine dönüştürmeyi başaran kuruluşlar rekabette önemli avantajlar elde etmektedirler. TEKSİAD üyelerine, bilim ve teknolojideki gelişmenin hızlanmasına paralel olarak pazardaki rekabetin ve değişkenliğin artması sonucu eğitim programına “Teknoloji Yönetimi Eğitimi’ni de eklemiştir.
İleri teknolojiye dayalı araştırma, teknoloji ve yeni ürün geliştirme çalışmaları gerçekleştiren kuruluşlar için teknoloji yönetimini, stratejik ve operasyonel düzeyde vazgeçilmez bir yönetim ve karar destek unsuru haline getirmiştir. Teknoloji yönetimi bilgi, süreç, yöntem ve araçları, ürün yol haritaları oluşturmaktan, insan kaynakları ve yetkinlik planlamasına, ArGe proje alanlarının belirlenmesinden, yeni ürün geliştirmede teknolojik risk analizlerine kadar geniş bir yönetim yelpazesini kapsamaktadır.
Teknoloji Yönetimi eğitiminin amacı bu yelpaze içinde, teknoloji, ürün ve pazar arasındaki kavramsal ilişkilerin kurularak, etkin bir teknoloji yönetimi için gereken temel altyapının katılımcılara kazandırılmasıdır. Bu eğitimin sonunda katılımcılar, teknolojilerin ve teknolojik gelişmelerin nasıl izleneceği daha iyi kavramış olacaklar. TEKSİAD üyeleri stratejileri ile teknoloji hedeflerinin nasıl ilişkilendirileceğini, teknoloji yol haritalarının nasıl oluşturulacağını ve teknolojik yeteneklerin nasıl kazanılacağını bu eğitim programı ile pekiştirmiş olacaklar.
Ayrıca üyelerimiz yeni ürün geliştirme projelerinde teknolojik değerlendirmelerin ve risk analizlerinin nasıl yapılacağı gibi konularda analiz, karar ve yönetim becerilerini geliştirmiş olacaklardır.
Henüz yorum yapılmadı